keyboard_arrow_up

Partneralimentatie berekenen


Partneralimentatie online berekenen

Als er ten tijde van het huwelijk onderling veel verschil was in inkomens,  dan moet er na een scheiding partneralimentatie betaald worden. Jullie kunnen ervoor kiezen samen de hoogte van de partneralimentatie te berekenen en zelf een bedrag aan alimentatie af te spreken. De afspraken die jullie hierover maken, worden in het echtscheidingsconvenant opgenomen. Partneralimentatie berekenen is echter niet zo eenvoudig, maar wel heel belangrijk omdat het veel invloed heeft op de inkomsten van beiden. Als het niet lukt om hier samen afspraken over te maken, omdat jullie er niet uitkomen, dan kunnen jullie een mediator of advocaat inschakelen om de partneralimentatie te berekenen.

Als het ook met de hulp van een mediator of advocaat niet lukt om tot goede afspraken te komen, dan zal de rechter een besluit nemen. De rechter doet dit aan de hand van de zogenaamde Trema-normen. Daarbij worden de onderdelen behoefte, verdiencapaciteit en draagkracht meegenomen.

Behoefte
De ‘behoefte’ aan alimentatie wordt bepaald op basis van de levensstandaard ten tijde van het huwelijk. Hoeveel partneralimentatie moet ik betalen om mijn partner dezelfde levensstandaard te kunnen blijven bieden? Hierbij gaat het om het maximale bedrag dat betaald zou moeten worden als de betalende partner zelf totaal geen kosten zou hebben. Maar omdat de betalende partner zelf ook nog kosten heeft, zal hij of zij dit volledige bedrag niet kunnen betalen. Om te weten hoeveel er daadwerkelijk betaald moet en kan worden, moet daarnaast een draagkrachtberekening gedaan worden, waarbij kosten als schulden, woonlasten etc. meegenomen worden in de berekening. Pas dan weet u of en hoeveel de partner aan alimentatie kan betalen. De partnerbehoefte zal dan ook altijd hoger uitvallen dan de draagkracht en het uiteindelijke bedrag aan partneralimentatie.

Draagkracht
Een draagkrachtberekening kijkt naar wat de betalende partner maximaal kan betalen. Er kan namelijk niet meer partneralimentatie betaald worden dan wat iemand kan dragen. Als er ook nog kinderalimentatie betaald moet worden, wordt de kinderalimentatie eerst van het salaris afgetrokken. Daarna kan er gekeken worden of er nog iets overblijft voor partneralimentatie.

Verdiencapaciteit
De verdiencapaciteit is het inkomen en eventuele toekomstige verdiensten of de mogelijkheid hiervoor.

Hoeveel partneralimentatie moet ik betalen? Online berekenen

Om te weten hoeveel partneralimentatie u moet betalen, bieden we u de mogelijkheid om de partneralimentatie online te berekenen. U hoeft hiervoor slechts enkele eenvoudige gegevens in te vullen, zoals het inkomen van beiden, en we kunnen automatisch de partneralimentatie online berekenen. Heeft u de hulp van een mediator nodig om tot onderlinge afspraken te komen? Ook dan bent u bij Settlement aan het juiste adres. Maak vrijblijvend een afspraak bij één van onze vestigingen of neem contact met ons op voor meer informatie over mediation. Samen zorgen we ervoor dat alles goed geregeld wordt.

 

 

Vrijblijvend een afspraak maken

Na het versturen nemen we snel contact met u op om de afspraak definitief in te plannen.

Waarom een afspraak maken?

  1. Landelijke dekking
  2. Scheiden in één dag voor een vast bedrag
  3. Erkend financieel adviseurs

Onze mediators worden gemiddeld beoordeeld met een

9.2

Score op basis van 211 beoordelingen.