keyboard_arrow_up

Scheiden met kinderen

Kinderen hebben de rest van hun leven te maken met de (echt)scheiding van hun ouders. Binnen Settlement staan ze centraal in het scheidingsproces. Scheiden is namelijk niet alleen voor ouders erg ingrijpend. Kinderen willen niets liever dan dat hun ouders de rest van hun leven bij elkaar blijven. Vooral voor jonge kinderen is het vaak moeilijk te begrijpen en te bevatten dat hun ouders uit elkaar gaan. Daarom is het belangrijk hier goed bij stil te staan, om eventueel probleemgedrag of psychische problemen in de toekomst te voorkomen.

ouderschapsplan

Ouderschapsplan

Het is tegenwoordig wettelijk verplicht om een ouderschapsplan op te stellen tijdens een echtscheidingsprocedure. Settlement spreekt liever van een ouderschapsregeling. Het is voor jou en je kind(eren) belangrijk om een aantal zaken goed te regelen over de zorg voor de kinderen. Voor heel jonge kinderen kun je voorlopige afspraken maken, omdat zij nog in hun hechtingsfase zitten. Ook het omgangsrecht van grootouders en eventuele kinderalimentatie kunnen in de ouderschapsregeling vermeld worden.

Lees meer over het ouderschapsplan

Hoe vertellen we het de kinderen

Hoe vertellen we het de kinderen?

Als ouders gaan scheiden, scheiden kinderen mee. Maar hoe kun je het je kind(eren) vertellen? Bij Settlement Mediators krijg je advies en begeleiding. Het leven van kinderen verandert compleet wanneer hun ouders gaan scheiden. Ze moeten waarschijnlijk verhuizen, ze zien hun ouders niet meer allebei iedere dag, ouders moeten vaak ook meer gaan werken om de lasten te kunnen betalen en soms komt er een nieuwe partner in het spel. Download de brochure “Hoe vertellen we het de kinderen?” .

Lees meer

 

Kindgesprek

Kinderen kunnen tijdens een scheiding behoefte hebben aan een gesprek met een neutrale derde partij. Hierin kunnen zij hun gevoelens en gedachten uiten over het uit elkaar gaan van hun ouders. Settlement biedt daarom de mogelijkheid tot kindgesprekken. Om een traumatische vechtscheiding te voorkomen, is het slim de hulp van een mediator zoals Settlement in te schakelen. We voorkomen dat ruzies escaleren en komen zo tot duurzame afspraken, die in het belang van de kinderen zijn.

Neem contact op mail

Kindgesprek

Vrijblijvend een afspraak maken

Na het versturen nemen we snel contact met u op om de afspraak definitief in te plannen.

Waarom een afspraak maken?

  1. Landelijke dekking
  2. Scheiden in één dag voor een vast bedrag
  3. Erkend financieel adviseurs

Onze mediators worden gemiddeld beoordeeld met een

9.2

Score op basis van 211 beoordelingen.