keyboard_arrow_up

Online mediation bij scheiding

Dit is een vorm van mediation waarbij de betrokken partijen via de computer met elkaar én de mediator in de gesprek gaan. Naast traditionele mediation, biedt Settlement dus ook een online platform. De betrokken partijen kunnen zo, op afstand en zonder fysiek contact, verschillende onderwerpen bespreken onder begeleiding van de mediator. Wanneer het wenselijk of noodzakelijk is, kan er een persoonlijk gesprek (face-to-face) worden aangevraagd. Er kan ook worden gekozen voor een ‘hybride’ vorm van mediation; de begeleiding zal dan gedeeltelijk online plaatsvinden en gedeeltelijk face-to-face.

Online mediation: de voordelen

 • Op afstand met elkaar in gesprek gaan;
 • Ook als één van de betrokken partijen in het buitenland woont.
 • De tijden voor online mediation worden in overleg met elkaar vastgelegd.
 • Gevoelige onderwerpen kunnen soms makkelijker besproken worden.
 • Wanneer u niet meer ‘on speaking terms’ bent, biedt online mediation uitkomsten.
 • Het is kostenbesparend, omdat het minder tijd in beslag neemt.
 • Behoud van persoonlijk karakter; ieder traject is immers maatwerk.
 • Persoonlijk contact blijft altijd mogelijk; indien wenselijk of noodzakelijk.
 • Hybride variant biedt veel mogelijkheden.

Online mediation: hoe werkt het?

Bij online mediation krijgen de betrokken partijen ieder een eigen inlogcode. Hiermee loggen zij in op een beveiligde site en vullen daar vervolgens de door de mediator klaargezette vragenlijsten in. Alleen de mediator kan de antwoorden zien. Hij bepaalt wat de andere partij ook kan zien. De mediator kan aan de hand van de antwoorden opmaken over welke onderwerpen partijen het eens zijn en waarover nog gediscussieerd moet worden. In theorie zijn er geen conflictsituaties die niet via online mediation behandeld kunnen worden. Echter, de praktijk leert dat bij ieder mediationtraject zorgvuldig bekeken moet worden of online mediation de meest geschikte methode is; dit geldt ook voor de ‘gewone’ mediation.


Ik woon in het buitenland, kan ik in Nederland scheiden?

Als u in Nederland getrouwd bent, kunt u, ook als u in het buitenland woont, in Nederland scheiden. Online mediation biedt dan grote voordelen. Het proces loopt in grote lijnen gelijk aan een traditioneel scheidingsproces. Samen met de Scheidingsspecialist wordt geïnventariseerd wat er geregeld moet worden. Hierbij komen in ieder geval aan de orde: de financiën, de alimentatie, het huis, de hypotheek, de pensioenen, de schulden en bezittingen. Zijn er kinderen, dan wordt daar uiteraard veel aandacht aan besteedt. Zij mogen, waar mogelijk, niet de dupe worden van de scheiding. Ook erfenissen, schenkingen en een eigen bedrijf kunnen in het traject worden meegenomen.

Meer informatie?

Heeft u nog vragen over online mediation of online scheiden? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Contact

Vrijblijvend een afspraak maken

Na het versturen nemen we snel contact met u op om de afspraak definitief in te plannen.

Waarom een afspraak maken?

 1. Landelijke dekking
 2. Scheiden in één dag voor een vast bedrag
 3. Erkend financieel adviseurs

Onze mediators worden gemiddeld beoordeeld met een

9.2

Score op basis van 211 beoordelingen.