phone 085 - 043 44 66

U bent gescheiden

Als u bent gescheiden kunt u tegen heel veel zaken aanlopen waar u in het begin nog niet bij stilstaat. Dit kan op diverse vlakken het geval zijn. U of uw ex krijgt een nieuwe partner. Het gaat met de kinderen nog niet heel lekker. Of uw financiën zijn nog niet goed geregeld, waardoor u iedere maand achter de feiten aanloopt. Dan is het fijn om terecht te kunnen bij een adres die u praktisch kan ondersteunen en begeleiden.

Algemeen / Nazorg

Na scheiding kunnen er zaken op u afkomen waar u destijds nog niet bij stilstond. Binnen een samengesteld gezin kunnen de verhoudingen vaak complex zijn. Kinderen en u moeten wennen aan de nieuwe situatie en aan de nieuwe partner van de ouder(s). En omgekeerd moeten nieuwe partners een band opbouwen met de kinderen.

Grootouders kunnen zich zorgen maken over de toekomst van hun kleinkinderen maar ook over de scheiding van hun eigen kind. Of wat te doen als u uw kleinkinderen niet meer ziet?

Familiemediation kan hier verandering in brengen.

Kinderen

Een scheiding van ouders verandert op ingrijpende wijze het leven van een kind. Kinderen zien zich vaak geconfronteerd met ouders die het nog steeds niet eens kunnen worden over de verdeling van de zorg, of ze blijven elkaar over de ruggen van de kinderen in de haren vliegen. Het blijkt in de praktijk best lastig te zijn om ouderschap na (echt)scheiding goed te laten verlopen.

Zo kunnen kinderen klem komen te zitten tussen hun ouders en hevig worstelen met hun loyaliteit. Boosheid, angst, verdriet en schuldgevoelens zijn voor veel kinderen heel herkenbaar in zo’n situatie.

Als er door een neutrale derde geluisterd wordt tijdens een kindgesprek, is dit van onschatbare waarde voor een kind.

Geldzaken

Na een scheiding moet u opnieuw balans zoeken en wennen aan de nieuwe situatie, aan het leven zonder uw ex-partner. Misschien regelde uw ex-partner de financiële zaken voorheen. Ineens komt dit op uzelf aan. Vaak schuiven mensen dit voor zich uit. Wat weer kan leiden tot nieuwe stress.

Om met een gerust gevoel geld uit te kunnen geven, is het belangrijk om te zorgen dat u grip en overzicht heeft op uw geld. Daarvoor is het belangrijk om uw geldzaken op orde te hebben. Als de financiën geregeld zijn, dan geeft dat immers rust en overzicht. Hoeveel geld komt er binnen en hoeveel kunt u eigenlijk uitgeven? Bent u voorbereid op onverwachte uitgaven? Heeft u nog recht op toeslagen, heffingskortingen of overige regelingen? Hoe gaat het met de Belastingaangifte. En is het pensioen goed geregeld?

Meer informatie

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Contact