phone 085 - 043 44 66

Betaalrekeningen en scheiden

Tijdens jullie huwelijk kunnen jullie verschillende nieuwe rekeningen geopend hebben en waarschijnlijk heeft u ook nog sommige van uw eigen rekeningen van voor uw huwelijk. Over deze betaalrekeningen moeten nieuwe afspraken gemaakt worden bij scheiden. Wilt u ze stopzetten of houden, moeten ze op een andere naam gezet worden?

Gezamenlijke rekeningen

De zogenaamde ‘en/of betaalrekeningen’ worden meestal voor huishoudelijke uitgaven gebruikt en voor afschrijvingen van vaste lasten zoals de hypotheek en verzekeringen. Bij een scheiding is het het meest logische om deze rekening(en) op naam van één van jullie beiden te laten zetten. Wacht hier echter zo lang mogelijk mee omdat eventuele incasso’s gewoon door blijven gaan, waar onnodige boetes uit voort kunnen komen. En als jullie nog steeds een goede verstandhouding met elkaar hebben, kunnen van de gezamenlijke betaalrekeningen nog de lopende kosten en eventuele kosten voor de advocaat of mediator bij scheiden worden voldaan.

Ongebruikelijke opnamen

Partners kunnen soms in aanloop naar de scheiding ongebruikelijke bedragen op gaan nemen. Daarmee wordt de andere partner benadeeld. Daarom bestaat hier een wettelijke voorziening voor, waarmee deze opnamen teruggedraaid kunnen worden. Als er in de periode tot zes maanden voor de echtscheidingsprocedure schulden worden gemaakt, rechtshandelingen worden verricht zonder toestemming van de andere partner of gezamenlijke goederen worden verspild, kan de andere partner recht hebben op een schadevergoeding.

Onze scheidingsadviseurs en mediators kijken graag met jullie mee naar de beste manier voor het voorlopige gebruik van betaalrekeningen en wat scheiden hiervoor betekent. We zetten alle mogelijkheden die bij de bank mogelijk zijn voor u op een rijtje. Ook bespreken we jullie wensen. Hoeveel betaalrekeningen willen jullie na scheiden houden en onder welke voorwaarden is dat mogelijk? Doordat wij als scheidingsmediator zowel juridisch als financieel onderlegd zijn en doordat we over vele jaren kennis en ervaring beschikken, kunnen we u uitstekend van dienst zijn.

Afspraak maken

Maak direct een afspraak bij een van onze scheidingsmediators. Dat kan zowel telefonisch als door ons online contactformulier in te vullen. Een eerste gesprek met een mediator van Settlement is altijd gratis. Tijdens dit gesprek kijken we of onze dienstverlening bij u past en of u er gebruik van wilt maken. U kunt hiervoor terecht bij één van onze vestigingen in Nederland.

De mediators van Settlement Scheidingsbegeleiding werken altijd open en transparant. Hierdoor weet u bij ons precies waar u aan toe bent. Met vaste prijsafspraken komt u bij ons nooit voor verrassingen te staan. En omdat we onafhankelijk en onpartijdig werken, kunt u er zeker van zijn dat we met beide partners het beste voor hebben. In onderling overleg, onder leiding van onze scheidingsmediator, maken jullie afspraken over de betaalrekeningen en andere zaken die bij scheiden komen kijken. Alle afspraken leggen wij vast in het echtscheidingsconvenant, waarmee de scheiding bij de rechtbank aangevraagd kan worden.