phone 085 - 043 44 66

Co-ouderschap omzetten in omgangsregeling

Bij co-ouderschap zorgen beide ouders na de scheiding allebei in gelijke mate voor de kinderen. Jullie bepalen zelf hoe de zorg precies verdeeld wordt aan de hand van bijvoorbeeld jullie werktijden. De afspraken hierover worden in een ouderschapsplan vastgelegd. Bij co-ouderschap is het belangrijk dat jullie goed met elkaar kunnen blijven overleggen. Co-ouderschap werkt niet als jullie dat niet kunnen. Het co-ouderschap omzetten in een omgangsregeling is dan een goed alternatief.

Het co-ouderschap beëindigen is niet iets dat over een nacht ijs gebeurt. Jullie zullen het er allebei mee eens moeten zijn en de rechter moet hiervoor bovendien ook zijn goedkeuring geven. Hij of zij kijkt of het co-ouderschap omzetten in een omgangsregeling de kinderen ten goede komt. Worden de gemaakte afspraken niet nagekomen? Vindt een kind het co-ouderschap niet fijn meer? Gaat één van de ouders verhuizen, waardoor co-ouderschap onmogelijk wordt? Het kunnen allemaal redenen zijn om het co-ouderschap te beëindigen. Daarnaast kan het ook zo zijn dat jullie het co-ouderschap willen omzetten in een omgangsregeling omdat dit voor kinderen tot drie jaar beter is voor de hechting.

Co-ouderschap beëindigen? Hulp van een mediator

Een mediator kan jullie helpen het co-ouderschap te beëindigen. Zeker wanneer jullie het niet eens kunnen worden over een nieuwe omgangsregeling kan de hulp van een mediator van Settlement zeer waardevol zijn. Samen maken we nieuwe afspraken en passen we het ouderschapsplan aan. Hier hoeft geen rechter aan te pas te komen. De rechter moet de nieuwe afspraken alleen goedkeuren, maar dat zal hij bij hulp van een mediator vrijwel altijd doen. Ook doen we een nieuwe alimentatieberekening omdat het co-ouderschap beëindigen gevolgen heeft voor bijvoorbeeld de kinder- en partneralimentatie.

Co-ouderschap werkt niet: maak een afspraak

Als het co-ouderschap niet werkt, maak dan snel een afspraak met de mediators van Settlement. Wij staan voor jullie klaar om te kijken naar de mogelijkheden voor een alternatieve omgangsregeling. Samen bespreken we de mogelijkheden, bekijken we de financiële gevolgen en luisteren we naar de wensen van jullie kinderen. Een kennismakingsgesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Met meerdere vestigingen door heel Nederland kunt u eenvoudig een afspraak maken bij een vestiging bij u in de buurt.

Tijdens het kennismakingsgesprek lichten we ook meteen onze werkwijze toe en krijgt u een indicatie van de doorlooptijd en de verwachte kosten voor de aanpassingen. Bij Settlement komt u nooit voor verrassingen te staan. Neem telefonisch contact met ons op of vul ons contactformulier in.