phone 085 - 043 44 66

Financieel adviseur bij scheiding

Een financieel onderlegde mediator of adviseur bij uw scheiding biedt u veel voordelen. De financiën spelen namelijk een grote rol bij een scheiding. De consequenties kunnen groot zijn, daarom is het belangrijk dat u tijdens het maken van afspraken voor het echtscheidingsconvenant over de juiste kennis beschikt. Welke financiële zaken komen er allemaal bij een scheiding kijken?

Hypotheek

Hebben jullie een gezamenlijke woning? Dan zullen daar afspraken over gemaakt moeten worden. Wil één van jullie beiden in de woning blijven wonen? Is het mogelijk dat deze partner de gehele hypotheek overneemt en onder welke voorwaarden? Hoe hoog zou de uitkoopsom in dat geval zijn? Hoe zit het dan met de eigenwoningreserve en is er nog recht op hypotheekrenteaftrek? Allemaal ingewikkelde vragen waar een financieel adviseur u bij de scheiding bij kan helpen.

Pensioen

In de Wet Verevening Pensioenrechten staat dat tijdens het huwelijk opgebouwd pensioen verdeeld moet worden. In de huwelijkse voorwaarden kunnen echter andere afspraken staan. Hoe zit dit?

Rekeningen

Wat is het saldo van jullie (gezamenlijke) rekeningen? Wie houdt welke rekeningen, welke rekeningen mogen opgeheven worden en is het mogelijk een rekening op één naam te zetten? Ook eventuele automatische betalingen en incasso’s moeten aangepast worden.

Alimentatie

Tot de leeftijd van 18 jaar hebben kinderen recht op kinderalimentatie en tot de leeftijd van 21 jaar heeft u als ouder een onderhoudsplicht. Over de kinderalimentatie zullen afspraken gemaakt moeten worden in het ouderschapsplan. De rechter stelt het uiteindelijke bedrag voor kinderalimentatie vast.

Tegemoetkomingen

Had u eerst recht op bepaalde toeslagen en tegemoetkomingen? Dan kan dit na uw scheiding veranderen. Denk aan kinderbijslag, kindgebonden budget, kinderopvangtoeslag, zorgtoeslag en huurtoeslag. Een financieel adviseur zoekt dat bij uw scheiding graag voor u uit.

De voordelen van een mediator

Een scheidingsmediator die ook nog eens financieel onderlegd is, kan u op zowel financieel, juridisch en emotioneel vlak ondersteunen. Hij of zij heeft met beide partijen het beste voor en probeert jullie in onderling overleg werkbare afspraken te laten maken. Doordat een vechtscheiding vermeden wordt, verloopt het scheidingsproces over het algemeen sneller waardoor de kosten lager gehouden kunnen worden. Bovendien kunnen jullie de kosten van een mediator delen.

Onze scheidingsadviseurs zijn als scheidingsmediator zowel juridisch als financieel onderlegd. Daardoor kunnen we u helpen bij alle financiële zaken die bij uw scheiding komen kijken. Heeft u bijvoorbeeld ook gedacht aan de gevolgen voor de Belastingdienst en voor uw testament? We begeleiden u van begin tot eind door het hele scheidingsproces en zorgen ervoor dat er geen zaken vergeten worden. Met kantoren door heel Nederland zit er altijd wel een scheidingsadviseur of mediator bij u in de buurt. Maak direct een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek, dan vertellen we u graag wat we als financieel adviseur bij uw scheiding voor u kunnen betekenen.