phone 085 - 043 44 66

Financiële planning bij scheiden

Een scheiding gaat niet alleen gepaard met veel verdriet en veel emoties, maar ook met veel onzekerheid. Van het ene op het andere moment ziet uw toekomst er compleet anders uit. Misschien had u uw toekomst al helemaal uitgestippeld en heeft u nu geen enkel idee wat u te wachten staat. En hoe ziet het er financieel voor u uit? Lijkt het rooskleurig of bent u erg bang niet meer rond te kunnen komen straks? Al deze zorgen kunnen u flink wat slapeloze nachten bezorgen. Onze scheidingsadviseurs geven u dan ook graag wat extra informatie om zo hopelijk wat zorgen bij u weg te kunnen nemen.

Hoe zorgt u dat u alles goed regelt voor de toekomst? Heeft u recht op alimentatie? Wie blijft er in het huis wonen? De afspraken die gemaakt moeten worden op financieel gebied zijn vaak de afspraken waar het meest over gediscussieerd gaat worden. Dan is het fijn als iemand u helpt die voldoende kennis en ervaring heeft op zowel financieel als juridisch gebied. Want met concrete fiscale adviezen weet u sneller waar u aan toe bent. Een scheidingsmediator zoals Settlement Scheidingsbegeleiding gaat onpartijdig te werk. We kiezen dus nooit partij voor één van beide partners maar proberen samen tot werkbare afspraken te komen. Beide partijen moeten namelijk met een goed gevoel op de scheiding terug kunnen kijken.

Uw financiële toekomst

Wanneer u gaat scheiden en uw financiële planning aan bod komt, bespreken we een aantal zaken. Onder het financiële stukje vallen onder andere de verdeling van het vermogen, de berekening van de kinderalimentatie en partneralimentatie, afspraken over de hypotheek en de berekening van uw inkomen na de scheiding. We zorgen ervoor dat jullie financieel op een goede manier uit elkaar kunnen gaan. Stap voor stap brengen we uw financiële planning in beeld zodat voor jullie allebei duidelijk wordt hoe jullie er na de scheiding financieel voorstaan.

Gaan jullie scheiden dan veranderen er ook een aantal belastingzaken. Voor uw financiële planning is het goed om te weten dat jullie straks geen fiscaal partners meer zijn. Dat heeft gevolgen voor de belastingaangifte van het jaar dat jullie uit elkaar gaan en voor de (maandelijkse) teruggave die jullie op dit moment krijgen voor de gezamenlijke woning. Ook kan jullie scheiding gevolgen hebben voor de toeslagen die u op dit moment ontvangt of u juist recht geven op nieuwe toeslagen.

Gratis kennismakingsgesprek

Maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek met ons scheidingsmediators. Tijdens dit gesprek vertellen we u meer over onze werkwijze bij scheiden, hoe wij uw financiële planning in kaart brengen en wat de kosten zijn van onze hulp. We werken open en transparant zodat u nooit voor verrassingen komt te staan. U kunt vooraf kiezen voor een standaard pakket met vaste prijzen of voor een maatwerk traject waarvoor we een vaste totaalprijs of vast uurtarief met u afspreken. Want ook over dit stukje van de financiën zijn we graag duidelijk.