phone 085 - 043 44 66

Handige tools voor gescheiden ouders en kinderen

In mijn praktijk help ik iedere dag gescheiden ouders. Door de jaren heen heb ik heel wat handige tools verzameld die het alledaagse leven voor gescheiden ouders net wat gemakkelijker maken. Ik zet ze hieronder graag voor u op een rijtje, zodat u er hopelijk ook profijt van heeft! Over deze apps voor iPhone en Android heb ik goede ervaringen gehoord:

  • Shared Care: met een kalender, uitgavenboek, de mogelijkheid om berichten, herinneringen en advies te sturen en alle gezondheidszorggegevens bij de hand.
  • Co-parent log: hierin kunt u naast een kalender en een overzicht van de financiën ook de tijd bijhouden die u met uw kind(eren) doorbrengt.
  • 2Houses: niet alleen de gedeelde agenda, de uitgaven en belangrijkste gegevens staan in deze app, maar u kunt er ook een dagboek en fotoalbum in bijhouden.
  • Heppee ouder- en kindapp: ouders kunnen gemakkelijk roosters met elkaar afstemmen, op de tijdlijn kunnen foto’s en belangrijke gebeurtenissen verzameld worden. Ook andere familieleden kunnen aan de tijdlijn toegevoegd worden. De Heppee app voor kinderen heeft dezelfde tijdlijn en laat daarnaast zien wanneer het kind weer naar de andere ouder mag.

U kunt natuurlijk ook zelf aan de slag gaan met een rooster dat voor jullie beiden goed werkt. Ook daarvoor vertel ik u graag een paar tips:

  • Vanaf ongeveer 3 jaar begrijpen kinderen het afstrepen van dagen voordat ze weer naar de andere ouder gaan.
  • Vanaf 6 jaar ongeveer kunnen kinderen ook prima meedenken over wat voor hen een fijn rooster is. Kijk voor school samen nog even hoe het rooster voor die dag is.
  • Voor kinderen in de puberteit is het belangrijk dat ze betrokken worden bij het rooster, omdat ze graag hun eigen gang willen gaan. Ook is het voor hen fijn als ze op hun mobiel kunnen zien waar ze gaan slapen en met wie ze dan af kunnen spreken.
  • Papa-mama-kalender: op deze speciale website kunnen ouders en kind(eren) online hun gezamenlijke kalender bekijken, ook uw mobiel kunt u hiervoor gebruiken. Het co-ouderschapschema, verjaardagen en activiteiten staan zo overzichtelijk bij elkaar.

Tijdens een gratis eerste gesprek bij Settlement help ik u graag met zaken waar u tegenaan loopt!

Eelco Martens, Scheidingsadviseur