keyboard_arrow_up

Hoe vind ik een goede scheidingsmediator?

Veel stellen die uit elkaar gaan, kiezen ervoor om dat te doen met de hulp van een scheidingsmediator. Niet alleen vanwege de kosten die gedeeld kunnen worden, maar ook omdat een scheiden met mediation jullie helpt om in goed overleg uit elkaar te gaan, met afspraken waar jullie je allebei in kunnen vinden en zonder dat het uitmondt in een vechtscheiding. Bij de keuze voor een mediator is het wel fijn als dat iemand is waar jullie je allebei prettig bij voelen. En iemand die ook nog eens verstand van zaken heeft. Hoe vindt u een goede scheidingsmediator?

Mediator echtscheiding vinden

Een goede mediator is opgeleid om een scheiding in goede banen te leiden en te bemiddelen bij conflicten. Een mediator leidt onderhandelingen en zorgt ervoor dat beide partners zich in de uitkomst kunnen vinden. Dat doet hij of zij zonder partij te kiezen. Zeker wanneer er kinderen in het spel zijn, is het fijn als jullie na de scheiding nog steeds samen door een deur kunnen. We proberen daarom tot oplossingen te komen die voor beiden werkbaar en acceptabel zijn.

Omdat het beroep van mediator niet beschermd is, kan in principe iedereen zich scheidingsmediator noemen. Mediators die lid zijn van de vFAS, de Nederlandse Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators, zijn naast mediator ook advocaat. Ze hebben zowel een advocatenopleiding als de specialistische vFAS-opleiding gevolgd en zijn al minstens vijf jaar werkzaam (geweest) als advocaat. Bovendien moeten ze hun kennis en ervaring op het gebied van scheidingen bijhouden door ieder jaar opleidingspunten te behalen. Een vFAS-scheidingsmediator begeleidt mensen op zowel juridisch- als op relationeel en emotioneel gebied.

Scheiden met mediation

Een mediator zorgt er bij een scheiding voor dat beide partners een nieuwe manier vinden om met elkaar te communiceren. De afspraken die in onderling overleg gemaakt worden, worden in een echtscheidingsconvenant vastgelegd. Afspraken over de kinderen worden vastgelegd in een ouderschapsplan. Is scheiden met mediation voor jullie geen oplossing of kunnen jullie beiden niet tot afspraken komen waar jullie het allebei mee eens zijn? Dan zal de gang naar de rechter gemaakt moeten worden.

Schakelt u de hulp in van een mediator bij uw scheiding? Vergeet dan niet om bij uw verzekeraar na te vragen of u verzekerd bent voor de kosten voor mediation. Wanneer u rechtsbijstand heeft afgesloten, worden de kosten voor mediation veelal vergoed. Zo weet u al voordat u een afspraak maakt bij een scheidingsmediator of deze mediator vergoed wordt. Vraag gratis en vrijblijvend een informatiegesprek aan bij Settlement wanneer u wilt scheiden met mediation. Maak direct een afspraak bij één van onze vestigingen of neem contact met ons op voor meer informatie over mediation. U vindt onze vestigingen van Noord-Brabant tot Zuid-Holland en Groningen.

Vrijblijvend een afspraak maken

Na het versturen nemen we snel contact met u op om de afspraak definitief in te plannen.

Waarom een afspraak maken?

  1. Landelijke dekking
  2. Scheiden in één dag voor een vast bedrag
  3. Erkend financieel adviseurs

Onze mediators worden gemiddeld beoordeeld met een

9.2

Score op basis van 211 beoordelingen.