keyboard_arrow_up

Hulp bij scheiden van een scheidingsadivseur

Een scheiding is een moeilijke periode, zowel emotioneel als financieel als juridisch. Dan is het fijn als u kunt rekenen op hulp bij het scheiden. Een mediator is er voor scheidingshulp op alle fronten.

Praktische scheidingshulp

Om de scheiding goed te regelen, is het allereerst nodig om alle afspraken rondom de scheiding op papier te zetten. Denk hierbij aan afspraken over de koopwoning, partneralimentatie, pensioenen, verzekeringen en de inboedel. Hoe wordt het vermogen verdeeld, de schulden en eventuele toeslagen? Om hierover goede afspraken te maken, zullen financiële berekeningen gemaakt moeten worden. Een mediator kan dit voor u doen. Ook is hij of zij er om de gesprekken over de te maken afspraken in goede banen te leiden, jullie van aanvullende informatie te voorzien en jullie te begeleiden bij het maken van keuzes. De uiteindelijke keuzes maken jullie zelf.

Scheidingsadviseur voor een goede communicatie

De verwerking van de scheiding vraagt om een ander soort hulp bij scheiden. Bij een scheiding komt vaak veel boosheid en frustratie kijken, wat het maken van constructieve afspraken niet ten goede komt. Zeker verwijten richting de andere ouder, of zelfs richting de kinderen, kunnen goed ouderschap in de weg staan. Het is daarom belangrijk goed met het verdriet om te gaan en aan een goede onderlinge communicatie te werken. Een mediator biedt jullie hulp bij scheiden, maar helpt jullie ook bij het bouwen aan een nieuwe manier van communiceren waar jullie allebei baat bij hebben en waarmee jullie in de toekomst verder kunnen als gezamenlijke ouders van jullie kinderen.

Mediation is een goede basis voor het verwerken van uw scheiding. Wanneer u weet dat alle zaken goed geregeld zijn, is het voor veel mensen gemakkelijker om verder te gaan. Een vechtscheiding is voorkomen en de scheidingsprocedure is op een goede manier afgerond. U weet hoe u er financieel voorstaat en hoe de zorg voor de kinderen verdeeld is. Natuurlijk is het nog steeds zo dat een scheiding verwerken niet zo gemakkelijk is als het misschien klinkt en dat iedereen dat op zijn eigen tempo doet. Veel mensen kunnen daar echter pas mee beginnen als ze weten dat de scheiding definitief is.

Extra hulp
Heeft u aan scheidingshulp in de vorm van mediation niet genoeg om uw verdriet te verwerken, twijfel dan zeker niet om de hulp van een professional in te schakelen om u op emotioneel vlak verder te begeleiden. Uw mediator van Settlement helpt u graag in uw zoektocht naar een passende vorm van scheidingshulp. Als scheidingsadviseur kijken we verder dan de scheiding alleen.

Meer informatie

Voor meer informatie over mediation, een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een scheidingsadviseur en voor al uw overige vragen kunt u direct contact opnemen met een vestiging van Settlement bij u in de buurt.

Vrijblijvend een afspraak maken

Na het versturen nemen we snel contact met u op om de afspraak definitief in te plannen.

Waarom een afspraak maken?

  1. Landelijke dekking
  2. Scheiden in één dag voor een vast bedrag
  3. Erkend financieel adviseurs

Onze mediators worden gemiddeld beoordeeld met een

9.2

Score op basis van 211 beoordelingen.