phone 085 - 043 44 66

Ik wil scheiden

Wanneer eenmaal naar elkaar toe uitgesproken is dat jullie uit elkaar willen gaan, zullen er ook andere stappen genomen moeten worden. Het is heel begrijpelijk dat dat niet altijd gemakkelijk is. Dan is het fijn als u wat meer informatie gegeven wordt over de mogelijkheden en de te volgen stappen.

Vaak is het zo dat hoe langer u wacht met het in gang zetten van de echtscheiding, hoe moeilijker het wordt er in goed overleg met elkaar uit te komen. In goed overleg uit elkaar gaan, bijvoorbeeld met de hulp van een scheidingsmediator, heeft een aantal voordelen.

Goedkoper dan een advocaat

Allereerst is het veelal goedkoper om in goed overleg uit elkaar te gaan dan met een advocaat. Zeker wanneer jullie echt niet met elkaar door één deur kunnen, kan het hele scheidingsproces lang en moeizaam verlopen, waardoor de kosten alleen maar oplopen. Als jullie ook nog eens ieder een eigen advocaat hebben, die het onderste uit de kan wil halen, kan het een lang juridisch gevecht worden.

Fijner voor de kinderen

Uiteraard is het ook fijner voor de kinderen als de scheiding vreedzaam verloopt. Door nu al op een prettige manier afspraken met elkaar te maken, kunnen jullie dat in de toekomst hopelijk zo voortzetten. Dat is ook voor overige vrienden en familieleden wel zo prettig. Er is minder spanning en ruzie binnen het gezin en op gezamenlijke feesten en partijen. Hiermee kunt u zelfs voorkomen dat familieleden of uw eigen kinderen partij voor één van beide partners kiezen of, erger nog, het contact vermijden of verbreken.

Scheiden met een mediator

Een scheidingsmediator zoals Settlement Scheidingsbegeleiding helpt jullie duidelijke afspraken te maken over de kinderen, het huis, de verdeling van de bezittingen, kinderalimentatie, partneralimentatie en alle andere zaken die bij een scheiding komen kijken. Zowel zakelijk als emotioneel helpen we jullie stappen te maken. Daarbij nemen we alle tijd die jullie nodig hebben om tot een oplossing te komen. Door zo snel mogelijk met de juiste hulp te starten, zal het scheidingsproces soepeler verlopen en kunnen eventuele problemen, ruzies en verwijten nu en in de toekomst voorkomen worden.

Wanneer u de woorden uitgesproken heeft, ‘ik wil scheiden’, wilt u waarschijnlijk niet stil blijven staan maar zo snel mogelijk aan een nieuwe start beginnen. Maak direct een afspraak met Settlement Scheidingsbegeleiding voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Met vestigingen door heel Nederland is er altijd wel een vestiging bij u in de buurt. Van Heikant tot Almere en van Soest tot Arnhem, we staan voor u klaar. U kunt een afspraak maken door ons online contactformulier in te vullen of telefonisch contact met ons op te nemen. Ook snel scheiden is via Settlement Scheidingsbegeleiding mogelijk. Open en transparant, zonder verrassingen achteraf.