phone 085 - 043 44 66

Samen scheiden: het kan!

Dat u gaat scheiden, betekent niet meteen dat het ook een vechtscheiding gaat worden. Het is namelijk heel goed mogelijk om te scheiden in goed overleg. Ook al zal dat u in het begin misschien iets meer moeite kosten, uiteindelijk levert het u wel wat op. Wanneer verloopt samen scheiden het meest voorspoedig?

Wanneer de knoop eenmaal doorgehakt is en jullie gaan scheiden, is de schouders eronder zetten de beste manier om op een goede manier samen te scheiden. Zodra er frustratie of boosheid begint te komen omdat er bijvoorbeeld nog niets duidelijk is over geldzaken en huisvesting, kan dat het al snel onmogelijk maken om nog te scheiden in goed overleg.

Niet in goed overleg uit elkaar? De nadelen

Frustratie en boosheid hebben ook als vervelend gevolg dat het daardoor waarschijnlijk langer duurt om samen tot werkbare afspraken te komen, waardoor het scheidingsproces u ook meer geld zal kosten. Of misschien moet u uiteindelijk toch allebei een eigen advocaat in de arm nemen, omdat u er samen niet uitkomt, wat u nog meer op onnodige kosten jaagt. Een overlegscheiding met mediation duurt over het algemeen minder lang, kost u minder geld en u krijgt er vaak ook nog een vergoeding voor vanuit uw verzekeraar.

Daarnaast lijdt het hele gezin eronder als er spanningen zijn. Voor de kinderen, familie en vrienden is het fijn als jullie op goede voet met elkaar om kunnen blijven gaan. Alleen zo zijn afspraken te maken die in ieders belang zijn en waar de kinderen ook goed bij varen. Harmonie binnen het gezin zorgt ervoor dat het contact met de kinderen niet verslechtert en dat er geen boeman voor de scheiding aangewezen wordt.

Overlegscheiding? Een mediator helpt

Een mediator helpt jullie gedurende het echtscheidingsproces. Met de hulp van een mediator worden effectieve gesprekken gevoerd, waarbij er naar elkaar geluisterd wordt en ieders standpunt als even belangrijk wordt gezien. Een mediator velt geen oordeel maar probeert jullie door middel van informatie en advies te helpen een keuze te maken over de onderwerpen waarvoor afspraken gemaakt moeten worden. Er is geen winnaar of verliezer, jullie moeten je beiden kunnen vinden in de gemaakte afspraken. Van ieder gesprek wordt een verslag gemaakt, zodat de besproken zaken altijd nog eens nagelezen kunnen worden.

Bij Settlement kunt u gratis en vrijblijvend een informatiegesprek aanvragen over een overlegscheiding. Hierin bespreken we uw persoonlijke situatie en uw wensen en kunnen we u direct een indicatie van de doorlooptijd en de te verwachten kosten geven. Samen scheiden vergt veel van alle betrokkenen, vandaar dat deskundige scheidingsbegeleiding meer is dan een stapel juridische papieren. Vanuit onze filosofie ‘niet tegen, maar met elkaar’ proberen we een overlegscheiding tot een goed einde te brengen. En dat kan! Neem direct contact op om een afspraak te maken bij één van onze vestigingen!