phone 085 - 043 44 66

Scheiden in een dag

Wanneer het besluit genomen is dat jullie gaan scheiden, willen jullie het misschien ook maar zo snel mogelijk geregeld hebben. Want als de scheiding snel achter de rug is, kunnen jullie allebei weer verder met jullie eigen leven.  Settlement Scheidingsbegeleiding biedt jullie hiervoor de unieke mogelijkheid om te scheiden in een dag.

Wanneer jullie het over de hoofdzaken in grote lijnen met elkaar eens zijn geworden, is scheiden in een dag een reële en voordelige mogelijkheid om de echtscheiding te regelen. Omdat het ook niet onbelangrijk is de emotionele kant van de scheiding niet uit het oog te verliezen, is de hulp van een scheidingsmediator een fijne oplossing.

Hoe gaat scheiden in een dag in zijn werk?

We beginnen met een (gratis) informatiegesprek waarin we jullie vertellen wat we voor jullie kunnen betekenen en hoe het proces van scheiden in een dag eruit zal zien. Zowel het zakelijke als het emotionele aspect zal hierbij de revue passeren. Op basis van dit gesprek beslissen jullie samen of jullie wel of niet willen scheiden in een dag via Settlement Scheidingsbegeleiding. Jullie krijgen hiervoor zo lang de tijd als jullie nodig hebben om een keuze te maken.

Besluiten jullie dat dit is hoe jullie de scheiding willen regelen, dan volgt er eerst een uitgebreide inventarisatie van jullie situatie, jullie wensen en doelen. Op basis hiervan gaan we berekeningen maken wat betreft de eventuele kinder- en partneralimentatie en alternatieve berekeningen zoals kinderkosten. Ook maken we de concept vaststellingsovereenkomsten (de algemene en de financiële vaststellingsovereenkomst en het ouderschapsplan) alvast in grote lijnen op.

Tijdens de dag

Tijdens de afspraak bespreken we alle onderwerpen en worden er concrete en definitieve afspraken gemaakt. Onder onze deskundige begeleiding komen jullie tot werkbare afspraken waar jullie allebei mee kunnen leven. Deze afspraken worden diezelfde dag verwerkt in de vaststellingsovereenkomsten die dan ook direct door beide partijen worden getekend.

De stukken gaan die dag of een dag later naar de advocaat en dan naar de rechtbank. De formele procedure wordt dan bij de rechtbank in gang gezet. Dat duurt circa 4 – 6 weken (of sneller). Daarna is de scheiding uiteraard pas definitief, zodra de echtscheidingsbeschikking is ingeschreven bij de gemeente in de registers van de burgerlijke stand. Voor stellen die samenwonen is het traject anders. We informeren u hier graag over als dat voor u van toepassing is.

Maak direct een afspraak

Maak direct een afspraak bij Settlement Scheidingsbegeleiding om te scheiden in een dag. Dankzij onze kennis en ervaring zorgen we ervoor dat u allebei uw blik weer positief op de toekomst kunt richten. U kunt eenvoudig een afspraak maken bij een vestiging bij u in de buurt.  Settlement Scheidingsbegeleiding heeft meerdere vestigingen door heel Nederland.