phone 085 - 043 44 66

Scheiden met mediation

Een mediator behartigt onpartijdig de belangen van jullie allebei. Met een mediator gaan jullie samen aan de slag om goede afspraken te maken over jullie scheiding. De scheidingsmediator bemiddelt hierbij. Onder leiding van een mediator regelen jullie alle zaken die bij een scheiding komen kijken. Scheiden met mediation is iets waar jullie allebei achter moeten staan om goede resultaten te krijgen. Daarbij houdt de mediator van Settlement Scheidingsbegeleiding rekening met jullie gevoelens en met eventuele dubbele agenda’s. Op neutraal terrein kunnen we voor vrijwel ieder geschil tot een oplossing komen.

De voordelen van mediation

Bij mediation wordt er niet tegen elkaar gestreden maar wordt er een win-winsituatie nagestreefd. Zeker wanneer jullie na de scheiding nog veel met elkaar te maken krijgen, omdat jullie bijvoorbeeld samen kinderen hebben, is dat wel prettig. Bovendien is scheiden met mediation een stuk goedkoper dan met een advocaat omdat jullie bij mediation maar één bemiddelaar nodig hebben in plaats van twee advocaten en het juridische traject over het algemeen niet zo lang duurt.

Mediator of advocaat?

Er zitten nogal wat verschillen tussen een mediator en een advocaat. Bij een mediator maken jullie bijvoorbeeld afspraken in onderling overleg, wanneer jullie ieder een eigen advocaat hebben vindt er geen overleg plaats. Bij scheiden met mediation communiceren jullie direct met elkaar, met een advocaat loopt alle communicatie via de advocaat. Een mediator biedt daarnaast ook emotionele ondersteuning. Bovendien worden de kosten voor scheiden met mediation soms vergoed.

Door met jullie mee te denken kunnen we zonder frustraties tot afspraken komen waar jullie allebei tevreden over zijn. En als jullie er samen niet uitkomen, kunnen we alternatieven noemen. We weten wat er juridisch mogelijk is en geven duidelijke begeleiding. Het is belangrijk dat jullie beiden een goed gevoel bij de mediator hebben. En omdat het beroep van mediator een vrij beroep is, en iedereen zich in principe mediator kan noemen, is het ook slim om te informeren welke opleiding de betreffende mediator gehad heeft en of hij of zij de nodige ervaring heeft in bijvoorbeeld het maken van een ouderschapsplan.

Vrijblijvend informatiegesprek

Tijdens een vrijblijvend informatiegesprek vertellen we u graag meer over Settlement Scheidingsbegeleiding, onze ruime ervaring en wat we voor jullie kunnen betekenen. Wat maakt ons zo uniek en hoe werken onze standaard en maatwerk pakketten? U kunt bij een vestiging bij u in de buurt terecht. Met vestigingen door heel Nederland hoeft u nooit ver te rijden voor professioneel en eerlijk advies. Neem telefonisch contact met ons op of vul ons contactformulier in voor het maken van een afspraak. We nemen dan contact met u op om een tijdstip af te spreken. U kunt ook  het scheidingsproces starten door een beperkt aantal gegevens op te sturen.