keyboard_arrow_up

Wat doet een scheidingsmediator?

Veel koppels kiezen ervoor om te scheiden met de hulp van een scheidingsmediator. Maar wat doet een scheidingsmediator eigenlijk?

Vaak hebben mensen het (onjuiste) beeld dat een scheidingsmediator er is om te proberen jullie relatie te redden. Een mediator is echter geen therapeut en hij of zij is er dan ook niet om eventuele relatieproblemen op te lossen. Een mediator is er juist voor jullie als jullie al besloten hebben uit elkaar te gaan en daarover graag afspraken op papier willen zetten. Een mediator is als bemiddelaar aanwezig tijdens de gesprekken over de scheiding om zo samen tot werkbare oplossingen te komen.

Voordelen mediation bij scheiding

Wanneer jullie het lastig vinden om samen tot afspraken te komen waar jullie je allebei in kunnen vinden, is een scheidingsmediator er om jullie daarbij te begeleiden. De wensen van jullie beiden zullen doorgenomen worden en over zaken waar jullie niet voldoende over weten, kan een mediator extra informatie geven.

Eén van de voordelen van mediation bij een scheiding is dat iedere partij evenveel kansen krijgt om zijn mening te geven en dat er ook oog is voor het emotionele aspect van een scheiding. Een mediator is onbevooroordeeld en zorgt ervoor dat de ene partij niet overstemd wordt door de andere. Hij of zij probeert jullie samen keuzes te laten maken, die vervolgens op papier gezet worden. Wat een scheidingsmediator doet, is enkel bemiddelen, begeleiden en informeren.

Maak een afspraak

Bent u overtuigd van de voordelen van mediation bij een scheiding? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Tijdens het kennismakingsgesprek vertellen we u wat u van ons kunt verwachten en met welke kosten u rekening moet houden. Als er een klik is, kunt u besluiten verder te gaan met mediation. Na het intakegesprek start de mediation. Eerst zal het financiële plaatje opgesteld worden. Jullie leveren hiervoor de benodigde gegevens aan en geven jullie ideeën en wensen door. In de vervolggesprekken worden alle onderwerpen besproken waarover afspraken gemaakt moeten worden. Het aantal vervolggesprekken is dan ook voor een groot deel afhankelijk van hoeveel zaken er besproken moeten worden en hoe snel jullie het met elkaar eens kunnen worden. Alle afspraken worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant.

Hebben jullie samen minderjarige kinderen? Dan zal er ook een ouderschapsplan opgesteld moeten worden. Hierin worden onder andere de kinderalimentatie, de zorg en het gezag beschreven. Als alle afspraken gemaakt zijn en het ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant ondertekend zijn, zorgt de mediator er via een advocaat voor dat het ‘verzoekschrift tot echtscheiding’ wordt ingediend bij de rechtbank. Na 4 tot 6 weken volgt de uitspraak van de rechter in de vorm van een beschikking. Uw mediator kan vervolgens de beschikking bij de gemeente inschrijven, waarna de scheiding definitief is.

Bent u benieuwd wat een scheidingsmediator doet of wilt u direct een afspraak maken voor een intakegesprek bij één van onze vestigingen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

Vrijblijvend een afspraak maken

Na het versturen nemen we snel contact met u op om de afspraak definitief in te plannen.

Waarom een afspraak maken?

  1. Landelijke dekking
  2. Scheiden in één dag voor een vast bedrag
  3. Erkend financieel adviseurs

Onze mediators worden gemiddeld beoordeeld met een

9.2

Score op basis van 211 beoordelingen.