keyboard_arrow_up

Wat is familiemediation?

Er wordt vaak gedacht dat mediation er alleen is voor koppels die in goed overleg willen scheiden, maar Settlement biedt ook familiemediation aan, speciaal voor families die onderling van mening verschillen en daar graag iets aan willen veranderen.

Hoe werkt familiemediation?

Bij familiemediation starten we allereerst met een kennismakingsgesprek. We nodigen de verschillende partijen die van mening verschillen uit en proberen tijdens dat eerste gesprek helder te krijgen waar het geschil over gaat. De familiemediator leidt het gesprek en zorgt ervoor dat het gesprek goed verloopt, met wederzijds respect naar elkaar en een luisterend oor voor alle partijen. De mediator oordeelt niet, maar probeert jullie te begeleiden tijdens het gesprek.

Na het kennismakingsgesprek kunnen jullie besluiten om wel of niet verder te gaan met familiemediation. Willen jullie mediation een kans geven? Dan krijgen jullie een overeenkomst toegestuurd, waarna de gesprekken ingepland kunnen worden. Bij mediation vinden we het belangrijk dat alle partijen hun verhaal kunnen doen tijdens de gesprekken en dat jullie ook echt naar elkaars verhaal luisteren. We bevorderen dat jullie je in elkaars belangen verdiepen en proberen het standpunt van de andere partij(en) te begrijpen. De familiemediator probeert oplossingen aan te rijken die voor iedereen kunnen werken en probeert samen met jullie gedurende de gesprekken tot afspraken te komen die voor alle partijen acceptabel zijn. Als betrokken partijen maken jullie samen de afspraken, de mediator beslist niet maar begeleidt enkel.

Hebben jullie samen een oplossing gevonden? Dan wordt deze, samen met de gemaakte afspraken, op papier gezet, waarna het conflict hopelijk opgelost is omdat er werkbare afspraken zijn. Lukt het jullie niet om samen tot een oplossing te komen? Dan kan de zaak nog voorgelegd worden aan de rechter, die de mening van beide partijen aanhoort en hier een uitspraak over zal doen. In de meeste gevallen is dat gelukkig niet nodig, omdat familiemediation al tot een overeenkomst leidt.

Meer informatie over de mogelijkheden

Settlement vertelt u graag meer over de mogelijkheden voor familiemediation. We informeren u over onze werkwijze, kosten en mogelijkheden. U weet hierna precies wat u van ons kunt verwachten. Familiemediation is over het algemeen een stuk sneller en goedkoper dan andere oplossingsmethoden, zoals een juridische procedure. Vergeet ook niet om bij uw verzekeraar na te vragen of u verzekerd bent voor de kosten voor mediation. Wanneer u voor rechtsbijstand verzekerd bent, dan worden de kosten voor mediation veelal vergoed. Zo weet u al voordat u een afspraak maakt of mediation vergoed wordt.

Vraag gratis en vrijblijvend een informatiegesprek aan bij Settlement. Maak direct een afspraak bij één van onze vestigingen of neem contact met ons op voor meer informatie over mediation. U vindt onze vestigingen van Noord-Brabant tot Zuid-Holland en Groningen.

Vrijblijvend een afspraak maken

Na het versturen nemen we snel contact met u op om de afspraak definitief in te plannen.

Waarom een afspraak maken?

  1. Landelijke dekking
  2. Scheiden in één dag voor een vast bedrag
  3. Erkend financieel adviseurs

Onze mediators worden gemiddeld beoordeeld met een

9.2

Score op basis van 211 beoordelingen.