keyboard_arrow_up

Onze werkwijze

Zakelijke en emotionele overwegingen lopen bij een scheiding voortdurend door elkaar heen. Als SKS Scheidingsspecialist hebben we aandacht voor beide aspecten. We begeleiden u bij alles wat er bij een scheiding komt kijken. Dit kan uiteenlopen van de zorg voor kinderen, omgangsregeling en alimentatie, tot inkomensverdeling, verdeling van het vermogen en het opgebouwde pensioen.

Stapsgewijs

Onze unieke werkwijze is erop gericht om stapsgewijs en gestructureerd te werk te gaan. In vaste blokken leiden wij u door het gehele scheidingsproces heen. U weet steeds vooraf waar het volgende gesprek over gaat, zodat u zich hierop kunt voorbereiden.


Ontzorgen

Wij kunnen desgewenst alle zaken rondom uw scheiding voor u regelen. Vooraf stemmen wij met u af wat u eventueel zelf wilt en kunt doen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan: belastingaangifte invullen, voorlopige teruggave aanvragen, overleg met banken en hypotheekadviseurs over de hypotheek na scheiding, begeleiding naar de notaris voor testament, akte van verdeling etc. Lees meer.


Neutraal en deskundig

Onder neutrale en deskundige begeleiding regelen we de gevolgen van de (echt)scheiding in gezamenlijk overleg. De uitkomst hiervan wordt vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. Zelf hoeft u niet naar de Rechtbank, dit regelen wij allemaal voor u.

Na de scheiding

Wij nodigen u nadat de scheiding is ingeschreven in de registers van de Burgerlijke Stand, uit voor een  nazorggesprek, waarin wordt besproken of de gemaakte afspraken werkbaar zijn en goed verlopen. Tijdens dit gesprek regelen wij ook de afwikkeling van de pensioenverdeling met het pensioenfonds. Het gesprek is een service van onze kant en derhalve ook kosteloos (m.u.v. werkzaamheden).

De praktijk wijst uit dat het resultaat van scheidingsbegeleiding voor betrokkenen acceptabeler is dan bij een beslissing door de rechter.

Informatiegesprek

We starten eerst met een geheel vrijblijvend en gratis informatiegesprek, waarin wij onze werkwijze verder zullen uitleggen. Aan de hand van dit gesprek zal er in overleg met u worden afgestemd wat nodig is. Ook is het een kennismaking met Settlement om te kijken of onze dienstverlening bij u past.

Direct aanvragen

Vrijblijvend een afspraak maken

Na het versturen nemen we snel contact met u op om de afspraak definitief in te plannen.

Waarom een afspraak maken?

  1. Landelijke dekking
  2. Scheiden in één dag voor een vast bedrag
  3. Erkend financieel adviseurs

Onze mediators worden gemiddeld beoordeeld met een

9.2

Score op basis van 211 beoordelingen.