keyboard_arrow_up

Samen scheiden in een dag, hoe werkt het?

  • Jullie komen samen een dag naar kantoor en regelen alles met de mediator en financieel adviseur.
  • Wij begeleiden jullie volledig, stellen alle documenten op en geven een helder financieel (toekomst) beeld tegen een vaste prijs.
  • Zo wordt jullie scheiding snel afgehandeld en zijn een advocaat en een rechtbankbezoek niet nodig.

Stap 1: Informatiepakket opvragen

Per e-mail ontvangt u een info pakket met uitleg, kosten e.d. (PDF).

Ontvang een e-mail met ons gratis informatiepakket ‘Snel scheiden’:

Hoe werkt het?

In het infopakket ‘Scheiden in een dag’ van Settlement wordt precies uitgelegd hoe het proces verloopt en wat de vaste kosten zijn. De procedure is persoonlijk, efficiënt en prijsvriendelijk.

In plaats van een informatiepakket, kunt u ook 085 – 043 44 66  bellen voor een intake van maximaal 45 minuten. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Wij werken landelijk,  dus kijk op onze vestigingspagina voor een locatie bij u in de buurt.


Stap 2: Gratis intakegesprek

Wij nemen daarna contact met u beiden op om een gratis intake in te plannen. Deze intake duurt maximaal 45 minuten. Wij maken kennis en geven vrijblijvend advies. U beslist of u met ons verder wil gaan.

Stap 3: Inventarisatie

U vult samen de vragenformulieren in en verzamelt vast de benodigde (financiële) stukken. Bij vragen kunt u ons altijd bellen. Stuur de formulieren en stukken terug via e-mail of per post. Uw scheiding is nu in behandeling. Uw mediator neemt contact met u op om een inventarisatiegesprek in te plannen op locatie. Tijdens dit gesprek ( 1.5 – 2 uur) bespreekt hij met u uw wensen en eventuele openstaande zaken met betrekking tot uw scheiding. Mocht u op basis van de ingevulde gegevens in aanmerking komen voor subsidie dan vragen wij een toevoeging voor u aan bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Stap 4: Scheiding regelen in een dag

Aan de hand van de stukken en uw wensen maken wij een ouderschapsplan, convenant en alimentatieberekeningen. Deze zaken zullen worden besproken op locatie, eventueel met een financieel adviseur er bij zoals een hypotheekadviseur ( 1 uur).Gedurende een of twee dagdelen wordt samen met u uw convenant en ouderschapsplan definitief gemaakt. Ook zullen wij de alimentatieberekeningen met u bespreken. De definitieve stukken worden na ondertekening ingediend bij de Rechtbank.


Stap 5: Rechtbank en inschrijving gemeente

Wij dienen het verzoekschrift tot echtscheiding voor u in en wikkelen de echtscheidingsprocedure voor u af bij de Rechtbank. U hoeft niet naar een zitting. Wij verzorgen voor u de inschrijving bij de gemeente. Na 6 tot 8 weken bent u gescheiden.

Ontvang een e-mail met ons gratis informatiepakket ‘Snel scheiden’:

Lukt het niet om binnen de gestelde tijd tot een volledig convenant (en eventueel ouderschapsplan) te komen? Dan wordt in overleg met u beiden bepaald of het zinvol is aanvullende uren te besteden, of dat u wellicht gebaat bent bij extra begeleiding. We zullen echter altijd proberen om binnen de gestelde tijd tot een regeling te komen.

 

Betaalt de overheid mee aan mijn scheiding?

Wat is het verzamelinkomen van uzelf?

Staat er een kind op uw adres ingeschreven?

Is uw spaargeld meer dan € 15.000?


U komt in aanmerking voor een overheidsbijdrage!


Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend.
Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Vrijblijvend een afspraak maken

Na het versturen nemen we snel contact met u op om de afspraak definitief in te plannen.

Waarom een afspraak maken?

  1. Landelijke dekking
  2. Scheiden in één dag voor een vast bedrag
  3. Erkend financieel adviseurs

Onze mediators worden gemiddeld beoordeeld met een

9.2

Score op basis van 211 beoordelingen.