keyboard_arrow_up

Waarom online scheiden?

De meeste mensen regelen hun scheiding met de hulp van een advocaat of mediator, maar wist u dat het tegenwoordig ook gewoon mogelijk is online te scheiden? Online uit elkaar gaan klinkt erg eenvoudig, maar jullie moeten hiervoor wel nog goed met elkaar kunnen communiceren en de scheiding moet op gemeenschappelijk verzoek zijn. Alleen dan zijn er goede afspraken te maken die nodig zijn om de scheiding in orde te maken.

Bij een scheiding komt heel wat kijken. Niet alleen moeten er afspraken gemaakt worden over de woning en de verdeling van de inboedel, maar ook over alimentatie en pensioen én, als jullie samen (minderjarige) kinderen hebben, over de kinderen. Bij online scheiden zullen jullie deze afspraken zelf op papier moeten zetten en de benodigde documenten samen in moeten vullen, evenals een eventueel ouderschapsplan. Bij Settlement Online begeleiden we jullie bij het invullen van de scheidingsdocumenten én met het convenant en eventueel het ouderschapsplan. Daarna maken we een alimentatieberekening op basis van het Netto Besteedbaar Inkomen (NBI). Wij zorgen ervoor dat de stukken bij de rechtbank komen, betalen de griffie- en advocaatkosten en schrijven je scheiding in bij de gemeente. We ontzorgen jullie in deze moeilijke tijd door jullie volledig te begeleiden en zaken voor jullie uit handen te nemen.

Online uit elkaar gaan: de voordelen

Online uit elkaar gaan brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo kunnen jullie in jullie eigen tempo scheiden. Online kan zelfs een ouderschapsplan gemaakt worden. Doordat jullie het tempo zelf bepalen, kan de scheiding doorgaans al binnen enkele weken rond zijn. Nadat jullie de benodigde papieren ingevuld hebben met behulp van onze specialisten, zorgen wij ervoor dat de scheiding bij de rechtbank ingediend wordt. Geen langlopend traject met dure advocaten maar een scheiding op basis van gezamenlijk overleg, wat voor een goede basis zorgt voor jullie communicatie in de toekomst.

Hebben jullie besloten dat online scheiden voor jullie een goede oplossing is? Na jullie aanvraag sturen wij de juiste documenten op die ingevuld moten worden en terug gemaild mogen worden. Op basis van jullie ingevulde gegevens stellen wij een convenant en eventueel een ouderschapsplan op. Het convenant en ouderschapsplan kunnen door jullie nog aangepast worden indien nodig, ondertekend worden en teruggestuurd worden. Daarna maken we een alimentatieberekening op basis van het Netto Besteedbaar Inkomen. Als alles door ons gecontroleerd en bevestigd is, dienen we een verzoek in bij de rechtbank. We betalen de griffie- en advocaatkosten (nodig om het verzoek tot echtscheiding in te dienen) en schrijven de scheiding officieel in bij de gemeente.

Scheiden: online mét een mediator

Bij Settlement Online kunt u scheiden met de hulp van een mediator. Tijdens het volledige proces wordt u uitstekend begeleid en bieden we hulp bij het invullen van alle papieren. Heeft u tussentijds extra hulp nodig? Dan kunt u op ons rekenen.

Neem direct contact met ons op als u nog vragen heeft over scheiden (online). Met vele jaren ervaring helpen we u graag. U kunt ook direct een aanvraag om te scheiden indienen. Wist u trouwens dat u in veel gevallen subsidie kunt krijgen als u gaat scheiden? We toetsen graag of u hiervoor in aanmerking komt, want u kunt er een heleboel mee besparen.

Vrijblijvend een afspraak maken

Na het versturen nemen we snel contact met u op om de afspraak definitief in te plannen.

Waarom een afspraak maken?

  1. Landelijke dekking
  2. Scheiden in één dag voor een vast bedrag
  3. Erkend financieel adviseurs

Onze mediators worden gemiddeld beoordeeld met een

9.2

Score op basis van 211 beoordelingen.